Coming Up Wed 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Викториа Гошаревска - амбасадор на македонскиот јазик во НЈВ за 2020

Viktoria Gosarevska receiving AMC Certificate in honour of her achievement and the First Place in Macedonian Continuers in the NSW HSC Source: Supplied

На Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, најдобрата ученичка по македонски јазик од средните училишта во Нов Јужен Велс, Викториа Гошаревска, им порачува на потенцијалните идни ученици " гордо, јасно и гласно да го зборуваат и пишуваат нашиот мајчин јазик, за да ги зачуваме нашите корени и нашиот идентитет и историја. "

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Викториа Гошаревска - амбасадор на македонскиот јазик во НЈВ за 2020 21/02/2020 02:49 ...
Вести на СБС на македонски, 7 април 2020 07/04/2020 12:20 ...
Некои неочекувани последици од ограничувањата поради коронавирусот 07/04/2020 14:59 ...
Вести на СБС на македонски, 6 април 2020 06/04/2020 12:58 ...
Повик за акција за ослободување од обврските за изнајмување 06/04/2020 08:28 ...
Пензионираниот лекар Васил Велков повикува на голема самодисциплина во борбата против Ковид-19 06/04/2020 12:23 ...
Привремените носители на визи се чувствуваат напуштени по директивата „оди си дома“ 06/04/2020 06:50 ...
Македонските дипломатски конзуларни претставништва со совети и подршка за затекнатите македонски државјани во Австралија 04/04/2020 08:22 ...
Повик до македонската заедница да ги почитува новите правила при прослава на православниот Велигден 03/04/2020 09:12 ...
Сега кога сме затворени дома да читаме што е можно повеќе книги 03/04/2020 06:55 ...
View More