Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Западна Австралија останува затворена и покрај тоа што другите држави повторно се отвораат

Graeme and Elena McKellar Source: SBS

Додека во повеќе делови од земјата се слави враќањето на меѓународните патувања, приказната е поинаква во Западна Австралија, каде што премиерот Марк Мекгован одби да одреди датум за повторно отворање. Личниот данок на затворањето на границите на неодредено време е се поголем, особено за мигрантските семејства, кои се разделени речиси две години.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Западна Австралија останува затворена и покрај тоа што другите држави повторно се отвораат 02/11/2021 03:45 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More