Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Предупредување за врската на имплант на градите со редок вид на рак

A technicien carries out a routine mammogram. Source: Getty

Жените кои биле подложени на имплантација на градите или реконструктивни зафати се повикани да внимаваат на раните симптоми на редок карцином насочен кон имунолошкиот систем. Само во Викторија, дијагностицирани се 16 случаи на анапластичен лимфом на големи клетки - сите се поврзани со текстурирани импланти на дојка.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Предупредување за врската на имплант на градите со редок вид на рак 11/05/2021 05:14 ...
Извештај од Македонија 23 јуни 2021 23/06/2021 08:35 ...
InTouch - поддршка за жртвите на семејно насилство во мултикултурните заедници 23/06/2021 19:33 ...
Вести на СБС на македонски 23 јуни 2021 23/06/2021 11:39 ...
Австралија ќе ја пријави Кина на Светската Трговска Организација за тарифите за вино 22/06/2021 08:23 ...
Судиите на ООН ја поддржуваат осудата за воени злосторства и казната за Ратко Младиќ 22/06/2021 05:32 ...
Петиција до Парламентот повикува на дозвола на влез во Австралија за родителите на мигрантите 22/06/2021 07:43 ...
Почести за луѓето што ги поддржуваат заедниците 22/06/2021 06:55 ...
Пандев ја заврши репрезентативната кариера 22/06/2021 06:46 ...
Вести на СБС на македонски 22 јуни 2021 22/06/2021 12:51 ...
View More