Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Што се случува кога 10-годишник е обвинет за кривично дело и добива казна зад решетки?

Source: SBS

Во речиси сите австралиски држави и територии, деца на возраст од десет години можат да бидат обвинети за кривично дело и да добијат казна зад решетки. Домородните деца сочинуваат две третини од оние на возраст од 10 до 13 години кои се зад решетки. SBS News разговараше со едно Абориџинско момче од Западна Австралија, кое било затворено кога имало само десет години, за да разбере како тоа искуство го обликувало неговиот живот потоа.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Што се случува кога 10-годишник е обвинет за кривично дело и добива казна зад решетки? 01/09/2021 08:54 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More