Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Недела на подигнување на свеста за штетноста од коцкањето

Gambling can lead to addiction with devastating effects Source: AAP

Оваа недела од 18 до 24 октомври е Недела на подигнување на свеста за штетноста од коцкањето.

За време на оваа недела луѓето се потикнуваат  да зборуваат за штетните последици од коцкањето врз заедниците, семејствата, пријателите, работните места и поединците.

Се поттикнуваат и отворени дискусии во заедниците  со цел да се намали стигмата,  што често може да биде пречка да се побара помош.

Соговорничка на СБС на македонски на оваа тема е  Лихнида Бахчанџиева -Тасеска, кординатор на проекти при Австралиската македонска добротворна организација  на НЈВ со седиште во Сиднеј.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Недела на подигнување на свеста за штетноста од коцкањето 19/10/2021 12:58 ...
Извештај од Македонија 25 јануари 2022 25/01/2022 09:24 ...
Училиштата се подготвуваат за учебна година среде пандемија 24/01/2022 08:13 ...
Вести на СБС на македонски 24 јануари 2022 24/01/2022 12:06 ...
Извештај од Македонија 24 јануари 2022 24/01/2022 09:55 ...
Македонската заедница се прости од Мирчо Ангеловски 21/01/2022 04:12 ...
Извештај од Македонија 21 јануари 2022 21/01/2022 09:06 ...
Вести на СБС на македонски 21 јануари 2022 21/01/2022 12:28 ...
Вести на СБС на македонски 20 јануари 2022 20/01/2022 12:57 ...
Извештај од Македонија 20 јануари 2022 20/01/2022 11:51 ...
View More