Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Научниците брзаат да го спречат ширењето на Денга

Dengue fever is often known to be spread by mosquito. Source: AAP

Светската Здравствена Организација предупредува дека половина од светското население е во опасност од зараза со треска. Потенцијално смртоносната вирусна инфекција Денги, ја носат комарците, но научниците работат на начини да го блокираат неговото пренесување.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Научниците брзаат да го спречат ширењето на Денга 15/01/2020 08:40 ...
SBS Вести на македонски 17 февруари 2020 17/02/2020 10:42 ...
Австралијците во карантин на брод за крстарење во Јапонија апелираат за помош од владатa 17/02/2020 04:12 ...
Coronavirus results in cases of visa cancellations without notice 17/02/2020 04:27 ...
Одлучност, упорност и трпение во третманот после трауматска мозочна повреда 14/02/2020 19:21 ...
Вести на СБС на македонски, 14 фебруари 2020 14/02/2020 14:38 ...
Вести на СБС на македонски, 12 фебруари 2020 13/02/2020 12:33 ...
Коронавирус е „Јавен непријател број еден“, вели шефот на СЗО 13/02/2020 06:16 ...
SBS Вести на македонски 12 февруари 2020 12/02/2020 12:09 ...
SBS Вести на македонски 11 февруари 2020 11/02/2020 12:35 ...
View More