Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Зошто домородните протоколи се важни за сите Австралијци?

Source: Cameron Spencer/Getty Images

Почитувањето на културните протоколи на австралиските Абориџини и жителите на островите од теснецот Торес е важен чекор кон разбирање и почитување на традиционалните сопственици на земјата во која сите живееме. Овој прилог на СБС е вовед во некои важни протоколи кои можат да влијаат на нашето однесување и да го почитуваме уникатното знаење и статус што го имаат Првите Австралијани.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Зошто домородните протоколи се важни за сите Австралијци? 26/05/2022 09:34 ...
Вести на СБС нa македонски 29 јуни 2022 29/06/2022 10:58 ...
Извештај од Македонија 29 јуни 2022 29/06/2022 09:50 ...
Извештај од Македонија 28 јуни 2022 28/06/2022 09:04 ...
Вести на СБС на македонски 28 јуни 2022 28/06/2022 14:09 ...
Вести на СБС нa македонски 27 јуни 2022 27/06/2022 11:56 ...
Извештај од Македонија 27 јуни 2022 27/06/2022 11:24 ...
Марија Јанев: Нашата животна среќа доаѓа од поврзаноста со себе и со оние кои ги сакаме 24/06/2022 31:13 ...
Вести на СБС нa македонски 24 јуни 2022 24/06/2022 10:56 ...
Извештај од Македонија 24 јуни 2022 24/06/2022 09:08 ...
View More