Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Дали ставот на владата кон Кина ќе влијае на следните избори?

Gladys Liu speaking at a media conference in Melbourne Source: SBS

Во пресрет на одлуката на премиерот да воведе дипломатски бојкот на Олимпијадата во Пекинг, некои либерали се плашат дека владината антикинеска реторика може да влијае на клучните федерални места на следните избори. Стравувањата се зголемија а во меѓувреме партиите продолжуваат со кампањата.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Дали ставот на владата кон Кина ќе влијае на следните избори? 10/12/2021 03:41 ...
Вести на СБС нa македонски 18 мај 2022 18/05/2022 12:00 ...
Извештај од Македонија 18 мај 2022 18/05/2022 11:19 ...
Може ли војната во Украина да доведе до тоа Швајцарија да се откаже од својата традиционална неутралност? 18/05/2022 05:22 ...
Коалицијата ги објави своите изборни трошоци 18/05/2022 05:31 ...
Албанизи: Политиката за домување е непопуларна и во самата Коалиција 17/05/2022 08:31 ...
Вести на СБС нa македонски 17 мај 2022 17/05/2022 13:14 ...
Извештај од Македонија 17 мај 2022 17/05/2022 09:50 ...
Морисон: Со пари од пензискиот фонд полесно до прв дом 16/05/2022 09:27 ...
Извештај од Македонија 16 мај 2022 16/05/2022 10:17 ...
View More