Coming Up Thu 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Жените бараат да бидат вклучени во федералниот буџет

Engender Equality CEO Alina Thomas Source: SBS

По тешкиот почеток на годината со односот на Канбера кон жените, многумина ќе гледаат како владата ќе реагира кога федералниот буџет за оваа година ќе биде најавен на 11ти Мај. Пензискиот фонд, услугите за згрижување деца и семејното насилство се само некои од прашањата што жените се надеваат дека ќе бидат соодветно решени.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Жените бараат да бидат вклучени во федералниот буџет 10/05/2021 09:30 ...
Извештај од Македонија 23 јуни 2021 23/06/2021 08:35 ...
InTouch - поддршка за жртвите на семејно насилство во мултикултурните заедници 23/06/2021 19:33 ...
Вести на СБС на македонски 23 јуни 2021 23/06/2021 11:39 ...
Австралија ќе ја пријави Кина на Светската Трговска Организација за тарифите за вино 22/06/2021 08:23 ...
Судиите на ООН ја поддржуваат осудата за воени злосторства и казната за Ратко Младиќ 22/06/2021 05:32 ...
Петиција до Парламентот повикува на дозвола на влез во Австралија за родителите на мигрантите 22/06/2021 07:43 ...
Почести за луѓето што ги поддржуваат заедниците 22/06/2021 06:55 ...
Пандев ја заврши репрезентативната кариера 22/06/2021 06:46 ...
Вести на СБС на македонски 22 јуни 2021 22/06/2021 12:51 ...
View More