Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
СБС МАКЕДОНСКИ

Светската трговска организација бара откажување од патентите за вакцините КОВИД-19 за да се забрза глобалната вакцинација

Types of Intellectual property Source: Getty Images

Бидејќи пандемијата предизвикана од коронавирусот продолжува да опустошува делови од земјите во развој, се зголемуваат повиците вакцините да се направат подостапни со откажување од нивните патенти или интелектуална сопственост. Индија и Јужна Африка треба да го актуелизираат ова прашање на состанокот на Генералниот совет на Светската трговска организација.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Светската трговска организација бара откажување од патентите за вакцините КОВИД-19 за да се забрза глобалната вакцинација 06/05/2021 10:19 ...
Вести на СБС на македонски 18 јуни 2021 18/06/2021 13:15 ...
Извештај од Македонија 18 јуни 2021 18/06/2021 09:17 ...
Извештај од Македонија 17 јуни 2021 17/06/2021 09:59 ...
Вести на СБС на македонски 17 јуни 2021 17/06/2021 13:07 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 17/06/2021 10:44 ...
Извештај од Македонија 16/06/2021 07:37 ...
Вести на СБС на македонски 16 јуни 2021 16/06/2021 10:39 ...
Вести на СБС на македонски 15 јуни 2021 15/06/2021 11:17 ...
Извештај од Македонија 15 јуни 2021 15/06/2021 08:49 ...
View More