Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Зборувај го мојот јазик: Насилство врз постарите

An woman with bruises on her face.

Да се живее добро, безбедно и без присуство на насилство е човеково право. Но, што да направите ако довербата е скршена и се чувствувате повредени и сами? Нашата соговорничка Верица Сајдовска, менаџерка во Македонската добротворна организација на НЈВ објаснува што се подразбира под насилство врз постарите и различните начини на идентификување кога тоа насилството врз постарите е присутно.

Ако сакате повеќе поединости јавете се на My aged care на 1800 200 422 или посетете ја страницата myagedcare.gov.au

Овој разговор можете повторно да го слушнете на нашата интернет страница www.sbs.com.au/macedonian а наскоро и на www.speakmylanguageradio.com

Speak My Language
Provided

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Зборувај го мојот јазик: Насилство врз постарите 20/09/2019 12:34 ...
SBS Вести на македонски 6 декември 2019 06/12/2019 12:07 ...
Вести на СБС на македонски, 5 декември 2019 05/12/2019 12:33 ...
Групите за човекови права лути поради укинувањето на законот за медицинска евакуација 05/12/2019 03:12 ...
Јованка Смилевска: Ќе се залагам за отворање катедра по македонски јазик на мелбурншките универзитети 05/12/2019 20:47 ...
Вести на СБС на македонски, 4 декември 2019 04/12/2019 13:28 ...
Франција предлага измени во методологијата за пристапување во ЕУ 02/12/2019 12:57 ...
„Неуспехот не е опција“ на конференцијата COP25 02/12/2019 09:20 ...
Предлог-законите за клевета имаат за цел да го заштитат новинарството од јавен интерес, да ги намалат заостанатите судски постапки 02/12/2019 06:32 ...
Вести на СБС на македонски, 2 декември 2019 02/12/2019 13:23 ...
View More