Coming Up Fri 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Зборувај го мојот јазик : Планирање за тоа како да се живее во иднина

Young woman kissing her old grandmother in the park

Семејствата и начините на кои се водеше грижата за постарите во минатото, денес се имаат во голема мера изменето.Планирањето за иднината може да ги вклучува културните, јазичните и верските желби.Размислете за тоа каде сакате да живеете. Каков вид живот сакате да водите и како да живеете воопшто.Верица Сајдовска, менаџерка во Македонската добротворна организација а НЈВ ги објаснува пакетите за старска грижа кои им стојат на располагање на постарите, зависно од нивните физички и ментални способности, како и нивните барања какви услуги сакаат и кога, колку и како им се потребни.

Ако сакате повеќе поединости јавете се на My aged care на 1800 200 422 или посетете ја страницата myagedcare.gov.au

Овој разговор можете повторно да го слушнете на нашата интернет страница www.sbs.com.au/macedonian а наскоро и на www.speakmylanguageradio.com

Speak My Language
Provided

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Зборувај го мојот јазик : Планирање за тоа како да се живее во иднина 20/09/2019 07:27 ...
Вести на СБС на македонски, 5 декември 2019 05/12/2019 12:33 ...
Групите за човекови права лути поради укинувањето на законот за медицинска евакуација 05/12/2019 03:12 ...
Јованка Смилевска: Ќе се залагам за отворање катедра по македонски јазик на мелбурншките универзитети 05/12/2019 20:47 ...
Вести на СБС на македонски, 4 декември 2019 04/12/2019 13:28 ...
Франција предлага измени во методологијата за пристапување во ЕУ 02/12/2019 12:57 ...
„Неуспехот не е опција“ на конференцијата COP25 02/12/2019 09:20 ...
Предлог-законите за клевета имаат за цел да го заштитат новинарството од јавен интерес, да ги намалат заостанатите судски постапки 02/12/2019 06:32 ...
Вести на СБС на македонски, 2 декември 2019 02/12/2019 13:23 ...
SBS Вести на македонски 29 ноември 2019 29/11/2019 11:50 ...