СБС Македонски

Македонската амбасада во Канбера - Забрзано процесуирање на барањата за пасоши

СБС Македонски

Macedonian Ambassador in Canberra H.E. Biljana Stefanovska-Sekovska

Macedonian Ambassador in Canberra H.E. Biljana Stefanovska-Sekovska Source: B.Sekovska

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 16 June 2022 at 6:44pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS

Амбасадорката на Република Македонија во Канбера, нејзината екселенција Билјана Стефановска-Сековска, вели дека амбасадата ќе продолжи да одржува конзуларни денови и дека генералниот конзулат во Мелбурн има постојано повратен систем со МВР во Скопје што овозможува забрзано процесуирање на барањата за пасоши.


Published 16 June 2022 at 6:44pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBSShare