СБС Македонски

Мекејла Тасевска се врати со злато од Првенството на Океанија

СБС Македонски

Makayla Tasevska

Makayla Tasevska (middle) at the 2022 Oceania Karate Championship and Cup in New Caledonia. Source: Supplied

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 15 June 2022 at 5:27pm
By Ana Kotaleska
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS

На Првенството на Океанија во карате, оваа млада Мелбурнчанка со македонско потекло, покрај златото, освои и сребрен и бронзен медал, благодарение на љубовта кон овој спорт и извонредната кондиција што ја постигнува со тренинг 5 дена во неделата.


Published 15 June 2022 at 5:27pm
By Ana Kotaleska
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBSShare