Advertisement

Listen to

Unfortunately the SBS Radio Player is unavailable on this device. We apologise for any inconvenience.
Show off your 'Dog of the Year' for your chance to win!
#LNY2018

Celebrate the Year of the Dog by showing us your 'dog of the year' and you could win a $500 voucher.

Германската канцеларка Ангела Меркел ги охрабри Македонија и Грција со компромис да го решат спорот за името. По средбата со премиерот Зоран Заев во Берлин, таа ги...
Многу од австралиските клубови со покер-машини ги претставуваат нивните места како столбови на заедницата, но некои од најголемите од нив ги трошат милионите ...
Детскиот Тв-проект "Петплус", кој почна во Македонија пред десет години, продолжува да ги освојува детските срца на Балканот. За огромната популарност...
Мигрантските заедници во Австралија велат дека се вознемирени од ново предложените закони со кои би можело да се направи мигрантите да чекаат подолго за да ги...
Интернет сензацијата и татко Џорџ Георгиевски се движи кон владата на Викторија, во обид да ги направи училишните кантини подобар избор.

Уметност и Забава

Stories on language, art, music, culture and entertainment

11-годишната Оливија Илиовска учи македонски на колеџот Кејлор Даунс. Нејзината главна причина за преземање на јазични студии е подобро да се поврзе со сите нејзини...
Долгогодишниот рок музичар Васко Таневски се вљубил во музиката откако го видел цртанiot филм Битлси како ново-пристигнат осум годишник во Мелбурн. Кога подоцна...
Во последното свое социо-лингвистичко истражување д-р Џим Хлавач ,виш предавач, автор и професионален преведувач на Универзитетот Монаш вели дека многу висок...
Поетесата од Мелбурн Љубица Поповска објави 5 поетски збирки и зеде дел во две публикации во Македонија во 2017 година. Таа вели дека нејзината љубов кон...
Неодамнешното објавување на списание на обединетата македонска дијаспора ги содржи трудовите презентирани на 4-тата годишна Глобална конференција на ОМД во...