Albanian

 • Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti  e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Subscribing to an SBS podcast couldn't be easier. Simply click the Subscribe button and select your preferred subscription method from the menu. Podcasting help.

Latest Episodes

Nje nisme e re ku pritet ndihma e kujtdo per ta vazhduar

Bamiresia eshte nje ndjenje e misheruar e popullit shqiptar nder shekuj, kur i mbijetoi lufterave dhe vuajtjeve.

 

 • Upload30 Apr 2017

 • Duration14 Minutes

 • Download7MB

Housing Rental

Cmimet e qerave jane bere te pa perballueshme per shtresat e varfra.

 

Ky eshte rezultati i nje sondazhi te kryer nga Anglicare. Shoqata bemirese kerkon zgjidhje per kete problem ne buxhetin e muajit Maj

 

 • Uploaded30 Apr 2017

 • Duration05 Minutes

 • Download3MB

Macedonian govt

Ngjarjet ne Maqedoni, bisedojme me Sezar Jakupin

Situata politike ne Maqedoni qe pas zgjedhjeve te dhjetorit eshte e tensionuar. Te enjeten, ceshtjet e grumbulluara e te pazgjidhura kane sjell dhune ne kuvend.

 

 • Uploaded30 Apr 2017

 • Duration09 Minutes

 • Download4MB

Morrison: Ka borxh negativ por ka edhe borxh pozitiv

Qeveria Turnbull po pergatitet per te investuar me shume ne drejtim te infrastuktures si pjese e buxhetit te muajit Maj.

 

Ne te njejten kohe plani eshte qe menyra se si raportohet dhe paraqitet borxhi kombetar te ndryshoje.

 

Ne raport do te behen diferencime mes borxheve pozitive dhe atyre negative.

 

Por levizja eshte kritikuar nga opozita si taktike per te terhequr vemendjen nga fakti qe borxhi ekziston.

 

 • Uploaded30 Apr 2017

 • Duration03 Minutes

 • Download2MB

Malcolm Turnbull, left, and Peter Dutton

Australi, ndryshime per marrjen e nenshtetesise

Kryeministri Australian Malcolm Turnbull kete jave foli per ndryshimet me te medha te dekadave te fundit ne ligjet rreth marrjes se nenshtetesise Australiane.

 

 • Uploaded23 Apr 2017

 • Duration04 Minutes

 • Download2MB

Podcast Help

Podcasting is a free service to subscribe to your favourite SBS programmes. If you're new to podcasting check out our help section to get started.

ADVERTISEMENT

DVDs and Downloads at the SBS Shop

Visit the SBS Shop online for DVDs and downloads of the programs you love.

Books at the SBS Shop

Visit the SBS Shop online for fascinating books and inspiring cookbooks perfect for home and as gifts.