SBS Albanian

Vendet e Ballkanit të zhgënjyer nga anëtarësimi i shpejtë i Ukrainës në BE

SBS Albanian

Albania's Edi Rama, North Macedonia's Dimitar Kovacevski, and Serbia's Aleksandar Vucic at the EU conference

Albanian Prime Minister Edi Rama, North Macedonia's Prime Minister Dimitar Kovacevski, and Serbian President Aleksandar Vucic Brussels, Belgium, 23 June 2022. Source: EPA


Published 1 July 2022 at 4:34pm
Presented by Henrieta Bendo
Source: BBC

Vendimi i Bashkimit Evropian për t'i dhënë statusin e kandidatit Ukrainës dhe Moldavisë ka bërë jehonë në media. Ky vendim ka shqetësuar vendet e Ballkanit Perëndimor - Malin e Zi, Serbinë, Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut, Bosnjën dhe Hercegovinën, si dhe Kosovën. Pothuajse 20 vjet më parë këtyre vendeve iu premtua anëtarësimi në BE – por ende kanë mbetur në harresë.


Published 1 July 2022 at 4:34pm
Presented by Henrieta Bendo
Source: BBCShare