SBS Albanian

SHBA i jep fund të drejtës për abort

SBS Albanian

A protester holds a placard reading " Abortion is a Human Right" during the demonstration. In San Francisco, hundreds of protesters took to the streets with placards, they want to uphold their abortion right and they think abortion or not should be decide

Source: Michael Ho Wai Lee / SOPA Images/Sipa USA


Published 25 June 2022 at 5:50pm
By Biwa Kwan
Presented by Majlinda Lulo
Source: SBS

Gjykata e Lartë e SHBA-së ka rrëzuar të drejtën kushtetuese për abortin në një vendim bombastik që ndryshoi pesë dekada të mbrojtjes së të drejtave të njeriut, të drejtave të grave dhe barazisë gjinore.


Published 25 June 2022 at 5:50pm
By Biwa Kwan
Presented by Majlinda Lulo
Source: SBS


Rreth gjysma e 50 shteteve amerikane kanë treguar se do të lëvizin për të ndaluar abortin në një formë apo tjetër, ndërsa të tjerë kanë thënë se do të krijojnë një strehë të sigurt për gratë që kërkojnë të bëjnë këtë procedurë.


Share