Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Граничните ограничувања ги зголемуваат бројките на мајки кои страдаат од постнатална депресија

Alexandra Parker experienced post-natal depression after the birth of her second baby. Source: SBS News

Постои загриженост дека граничните политики на Австралија придонесуваат за постнатална депресија кај новопородените мајки на кои им е потребна поддршка од своите родители, а кои не можат да дојдат заради затворените граници.Неколку нови мајки велат дека ограничувањата на границата, што ги спречува нивните родители да влезат во земјата, влијае на нивното ментално здравје.Тие напишаа отворено писмо до сопругата на премиерот, Џени Морисон, која во минатото зборуваше за надминување на постнаталната депресија со поддршка од семејството.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Граничните ограничувања ги зголемуваат бројките на мајки кои страдаат од постнатална депресија 30/07/2021 07:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More