Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Кардинал ставен на кривично судење во Ватикан

The first hearing of the trial of Cardinal Becciu and other Holy See officials at the Vatican. Source: AAP

За прв пат во историјата на Ватикан, кардинал е ставен на кривично судење поради обвинувања за измама и проневера. Кардиналот Анџело Бечиу е едeн од 10-те лица обвинети во врска со користењето на црковните средства за инвестиции во имот.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Кардинал ставен на кривично судење во Ватикан 28/07/2021 05:36 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More