Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Попис 2021 година: Зошто и како да учествуваме

Teacher helps student filling her Census form Source: WILLIAM WEST/AFP via Getty Images

На секои пет години се врши пребројување на секоја личност и дом во Австралија на националниот попис на населението и домаќинствата. Податоците собрани од над 25 милиони луѓе ќе им помогнат на владите, деловните субјекти и групите на заедницата да донесуваат информирани одлуки за инфраструктурата и услугите за Австралијците. Сепак, некои луѓе може да бидат загрижени за споделување на нивните лични информации и безбедноста на нивните приватни податоци.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Попис 2021 година: Зошто и како да учествуваме 22/07/2021 11:02 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More