Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Попис 2021 - Земја на раѓање и Македонците во Австралија

Dr Ico Najdovski - Perin, historian and Macedonian Australian activist Source: Dr Ico Najdovski-Perin/ABS

Д-р Ицо Најдовски, историчар и активист од Мелбурн, вели дека едно од прашањата во австралискиот попис за 2021 што е предизвик за многу Македонци во Австралија е прашањето за земјата на раѓање, кое според него, по разговор со претставник од Австралиското биро за статистика е доволно да се одговори наједноставно со 'Македонија", со цел пребројувањето да биде во корист на македонската заедница

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Попис 2021 - Земја на раѓање и Македонците во Австралија 07/08/2021 08:01 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More