Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Папагалите ‘кокату’ се учат едни со други како да бараат храна во кантите за отпад

Clever cockatoos Source: (SBS-Allan Lee)

Папагалите кoкату во Сиднеј научија како да ги отвораат кантите за ѓубре, да бараат храна и da ги пренесуваат овие вештини едни на други. Истражувачите кои го откриле ова однесување кај папагалите кокату велат дека тоа открива комплексна структура на социјално учење кај оваа урбана популација папагали.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Папагалите ‘кокату’ се учат едни со други како да бараат храна во кантите за отпад 27/07/2021 08:18 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More