Coming Up Wed 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Коронавирусот нема да го запре Пописот за 2021 година

A Census staff member holding a census form Source: SBS

Коронавирусот може да го наруши животот во државите и териториите низ земјата, меѓутоа, пандемијата КОВИД-19 не ги забавува плановите за Пописот за 2021 следниот месец. Австралиското Биро за Статистика вели дека има соодветни процедури за одржување на досега најголемиот Попис, и покрај заклучувањата и епидемиите на КОВИД-19.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Коронавирусот нема да го запре Пописот за 2021 година 26/07/2021 06:15 ...
Извештај од Македонија 30 ноември 2021 30/11/2021 08:46 ...
Дали европскиот бран на КОВИД-19 може да се повтори во Австралија во 2022 година? 30/11/2021 07:41 ...
Вести на СБС на македонски 30 ноември 2021 30/11/2021 12:33 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
View More