Coming Up Tue 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

Историското извинување за ропство доаѓа на светскиот ден за борба против трговијата со луѓе

Mayor Jack Dempsey issues an apology for the past practice of "blackbirding". Source: Facebook/Bundaberg Now

Во прв ваков случај во Австралија, градоначалникот на Квинсленд се извини на илјадници членови на заедницата на островот South Sea Island и условите на принудна работа на кои тие биле изложени во минатото. Извинувањето беше клучен чекор во процесот на лекување за многу семејства и заедници.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
Историското извинување за ропство доаѓа на светскиот ден за борба против трговијата со луѓе 03/08/2021 06:07 ...
Оливера Јовановска: "Лавиринт на вистината" е "огледало на мојата душа" 29/11/2021 18:02 ...
Извештај од Македонија 29 ноември 2021 29/11/2021 09:38 ...
Вести на СБС на македонски 29 ноември 2021 29/11/2021 12:25 ...
Извештај од Македонија 26 ноември 2021 26/11/2021 09:36 ...
Вести на СБС на македонски 26 ноември 2021 26/11/2021 13:46 ...
Комичарката Елизабет Велински сонува за одморалиште за смеа 25/11/2021 21:19 ...
Вести на СБС на македонски 25 ноември 2021 25/11/2021 14:01 ...
Извештај од Македонија 25 ноември 2021 25/11/2021 11:06 ...
Вести на СБС на македонски 24 ноември 2021 24/11/2021 12:35 ...
View More