Coming Up Mon 12:00 PM  AEDT
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio

На некои работници мигранти кои добија исплати за JobKeeper им рекоа да го вратат

Hassan now works for the Migrant Workers Centre, helping others fight repayment notices Source: SBS

Даночната канцеларија се обидува да врати илјадници долари од работниците мигранти на кои им беше исплатена субвенција за плата Jobkeeper во екот на пандемијата. Владините плаќања беа поставени со голема итност и им овозможија на работниците сами да ја проценат нивната подобност за исплатите за што дури сега се открива дека биле погрешно платени.

Coming up next

# TITLE RELEASED TIME MORE
На некои работници мигранти кои добија исплати за JobKeeper им рекоа да го вратат 13/08/2021 07:56 ...
МКУД Илинден од Сиднеј слави 55 години 03/12/2021 09:31 ...
Д-р Христијан Миленковски: Мажите нерадо зборуваат за своето здравје 03/12/2021 09:31 ...
Д-р Наташа Николовска: Анксиозност кај младите 03/12/2021 13:28 ...
Матуранти по македонски во Викторија 2021 03/12/2021 21:35 ...
Вести на СБС на македонски 3 декември 2021 03/12/2021 13:08 ...
Федералната влада објави план да ги натера компаниите на социјалните мрежи да бидат одговорни за клеветнички објави 03/12/2021 07:52 ...
Иавештај од Македонија 3 декември 2021 03/12/2021 09:16 ...
Вести на СБС на македонски 2 декември 2021 02/12/2021 13:01 ...
Извештај од Македонија 2 декември 2021 02/12/2021 09:36 ...
View More