СБС Македонски

Во Мелбурн одбележана 119 годишнината од загинувањето на Гоце Делчев

СБС Македонски

The 119th anniversary of the death of Goce Delchev was marked in Melbourne

Macedonians in Melbourne marked the anniversary of the death of Goce Delchev

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 5 May 2022 at 3:29pm
Source: SBS

Во организација на Македонската православна општина за Мелбурн и Викторија во црквата "Св. Ѓеорѓи и Пресвета Богородица" беше одбележана 119 годишнината од загинувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев. Панихида за Гоце Делчев одржаа Архимандрит Гаврил и Отец Климент Станковски додека за животот и делото на апостолот на македонската борба за слобода и независнот пригоден говор одржа Дејан Змејковски од МПОМВ. Повеќе друштва, здруженија и поединци положија и свежо цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев.


Published 5 May 2022 at 3:29pm
Source: SBSShare