СБС Македонски

ASIO попречи заговор за странско мешање пред федералните избори

СБС Македонски

Naca Feature, Australian Federal Politics, Parliament of Australia,

آنتونی البنیزی، رهبر حزب کارگر، اقدام ارتش چین را «تجاوزکارانه» خواند. Source: AAP

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 14 February 2022 at 2:39pm
By Ana Henderson
Presented by Margarita Vasileva
Source: SBS

Откриено е дека австралиската разузнавачка агенција открила заговор на кинеската влада за финансирање на кандидати на лабуристите за претстојните федерални избори. ASIO вели дека немало мешање во изборите и лидерот на лабуристите, Ентони Албанизи, вели дека шефот на ASIO, Мајк Берџес, го уверил дека ниту еден кандидат не бил компромитиран.


Published 14 February 2022 at 2:39pm
By Ana Henderson
Presented by Margarita Vasileva
Source: SBSShare