СБС Македонски

Уште еден "црвен код" за амбулантните возила во Мелбурн

СБС Македонски

A ambulance is parked at the Alfred Hospital in Melbourne, Thursday, June 9, 2022. (AAP Image/Diego Fedele) NO ARCHIVING

A ambulance is parked at the Alfred Hospital in Melbourne

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 30 June 2022 at 11:48am
By Abby Dinham
Presented by Vase Kocev
Source: SBS

Здравствениот систем на Мелбурн повторно е во криза, а Брзата помош на Викторија беше принудена да воведе црвен код, бидејќи привремено беше неспособна да одговори на сите потреби во својата работа. Државната влада се најде на удар на критики затоа што не издаде јавно предупредување дека болничарите работат според протоколите за итни случаи.


Published 30 June 2022 at 11:48am
By Abby Dinham
Presented by Vase Kocev
Source: SBSShare