СБС Македонски

Каква улога игра кинеската социјална платформа WeChat во австралиските сојузни избори?

СБС Македонски

A woman holds a photo with the WeChat logo

A person holds a phone with the WeChat logo

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 20 April 2022 at 5:05pm
By Lin Evlin
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS

На само неколку седмици до сојузните избори, кинеската апликација WeChat повторно ќе биде клучна дискусија во кампањите на двете партии.


Published 20 April 2022 at 5:05pm
By Lin Evlin
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS


Но, што точно е WeChat и зошто постојат повици за бојкот на апликацијата?


Share