СБС Македонски

Андон Дончевски: Нема да биде лесно ни за нас ни за Португалците

СБС Македонски

Andon Doncevski (L), Macedonian team training on the eve of the World Cup Qualifying play-off football match with Italy on March 23,2022 in Palermo

Andon Doncevski (L), Macedonian team training on the eve of the World Cup Qualifying play-off football match with Italy on March 23,2022 in Palermo Source: A.Doncevski(L)/ Alberto Pizzoli/AFP via Getty Images

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 29 March 2022 at 6:07pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS

Македонската легенда, основач и селектор на првата македонска фудбалска репрезентација, Андон Дончевски, во разговор за шансите на црвено-жолтите да изненадат со уште една историска победа против Португалија и да се квалификуваат за Мундијалот, вели: "...нема ниту на Роналдо да му биде лесно да помине низ нашата одбрана која е многу хомогена".


Published 29 March 2022 at 6:07pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS


"Мислам дека  оваа победа над Италија не израмнува во шансите со Португалија и затоа да се надеваме и да очекуваме и вечер да се израдуваме", Андон Дончевски


Share