СБС Македонски

Трговците во Австралија тријат раце во очекување на велигденската заработувачка

СБС Македонски

Some of Paul Adams' chocolate COVID Easter bunnies

Some of Paul Adams' chocolate COVID Easter bunnies. Source: SBS, Sandra Fulloon

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 15 April 2022 at 4:31pm
By Sandra Fulloon
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS

Здружението на трговци на мало предвидува дека секој Австралиец, во просек, ќе конзумира по 5 килограми чоколада овој Велигден, а жителите на Нов Јужен Велс ќе издвојат вкупно 500 милиони долари за прославата на католичкиот Велигден.


Published 15 April 2022 at 4:31pm
By Sandra Fulloon
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBSShare