СБС Македонски

Историскиот кабинет положи заклетва, во него и двајца муслимански министри

СБС Македонски

 Historic cabinet sworn in including Muslim ministers

Source: AAP

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 2 June 2022 at 1:44pm
Presented by Vase Kocev
Source: SBS

Кабинетот на Ентони Албанези официјално положи заклетва со рекорден број жени и разновидно министерство. Но, новата влада ќе има тешка битка - бидејќи најновите бројки за економски раст претставуваат буџетски предизвик - и трошоците за живот се зголемуваат.


Published 2 June 2022 at 1:44pm
Presented by Vase Kocev
Source: SBSShare