СБС Македонски

Џером Велински: екстатичен по обезбедувањето улога во телевизиската драма 'Underbelly - Vanishing Act'

СБС Македонски

movies, television, Australian drama, macedonian community, Australian Macedonian community, acting, Jerome Velinsky,

Actor, director and creator Jerome Velinsky. Source: Rebecca Dimovski

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 4 April 2022 at 5:48pm
By Margarita Vasileva
Source: SBS

Jerome Velinsky, актер, режисер и креатор, доби една од главните улоги во австралиската телевизиска драма Underbelly-Vanishing Act, во која тој ја толкува улогата на Антони Колети, сопруг на измамничката Мелиса Кадик од Сиднеј. Velinsky, со SBS Macedonian разговара за добивањето на оваа значајна улога, и што за него значи соработката со реномираните австралиски актери Колин Фриелс и Кејт Аткинсон.


Published 4 April 2022 at 5:48pm
By Margarita Vasileva
Source: SBSShare