СБС Македонски

Жестоки дискусии на првата лидерска дебата оваа предизборна кампања

СБС Македонски

Prime Minister Scott Morrison and Australian Opposition Leader Anthony Albanese

Prime Minister Scott Morrison and Australian Opposition Leader Anthony Albanese

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 22 April 2022 at 5:31pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS

Премиерот и лидерот на опозицијата во Квинсленд се соочија во првата лидерска дебата од предизборната кампања за време на која разменија жесток арсенал на зборови.


Published 22 April 2022 at 5:31pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS


Меѓу спорните точки за кои дискутираа беа заштитата на границите, комисијата за интегритет и потпишувањето на безбедносниот пакт меѓу Соломонските Острови и Кина.


Share