СБС Македонски

Лабуристите ја објавија својата политика за справување со новиот развој на случувањата во Пацификот

СБС Македонски

Shadow Foreign Affairs Minister Penny Wong speaks to media at Bicentennial Park on Day 16 of the 2022 federal election campaign in Darwin, Tuesday, April 26, 2022. (AAP Image/George Fragopoulos) NO ARCHIVING

Shadow Foreign Affairs Minister Penny Wong speaks to media at Bicentennial Park in Darwin. Source: AAP Image/George Fragopoulos

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 29 April 2022 at 5:55pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska
Source: SBS

По неколкудневните критики кон владата, Лабуристите ја објавија својата политика за справување со новиот развој на случувањата во Пацификот.


Published 29 April 2022 at 5:55pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska
Source: SBS


Лабуристите ќе издвојат дополнителни половина милијарда долари во следните четири години, поради зголемена загриженост дека Кина би можела да постави воена база на Соломонските Острови.


Share