СБС Македонски

Австралиски хор пее македонски народни песни во комедијата "Баба бегалка"

СБС Македонски

Australian Macedonian Theater

Source: Dushan Ristevski

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 29 November 2019 at 11:37am
By Maja B.Talevska
Source: SBS

Aвстралискиот хор Georges River Voices од Сиднеј ги пее македонските народни песни "Не се бели Mаре мори, не се црви", "Македонско девојче" и "Jано Јано", во најновата комедија на Австралиско-македонскиот театар од Сиднеј, насловена "Баба бегалка", на авторот Душан Ристевски. Дали сместувањето на постарите членови од нашето семејство во стартечки дом значи отсуство на грижа, љубов, лојалност и посветеност? И дали нивниот живот, радост и возбуда нужно завршува со тој чин? - се прашањата што Ристевски се обиде драматуршки да ги одговори, во ова најново остварување на Австралиско-македонскиот театар од Сиднеј. Претставата ќе биде изведена во недела, на 1 декември, со почеток во 17:00 часот, во St George Bank Auditorium Kogarah, во Сиднеј.


Published 29 November 2019 at 11:37am
By Maja B.Talevska
Source: SBS


 

Australian Macedonian Theater
Source: Dushan Ristevski


Australian Macedonian Theater
Source: Dushan Ristevski


Advertisement
 

 

 

Australian Macedonian Theatre
Source: Dushan Ristevski


Macedonian Theatre
Source: Dushan RistevskiShare