СБС Македонски

Анализа на Андон Дончевски за натпреварот Македонија-Португалија

СБС Македонски

Andon Doncevski (sml image L)/C.Ronaldo and V. Musliu (R) during World Cup 2022 playoff soccer match in Porto,Portugal,March 29,2022

Andon Doncevski (sml image L)/C.Ronaldo and V. Musliu (R) during World Cup 2022 playoff soccer match in Porto,Portugal,March 29,2022

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 30 March 2022 at 5:24pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS

"Вообичаено кај мене, никогаш одбранбен играч не дава топка назад и во ширина, оти секогаш е опасноста голема, противникот да ја пресече таа топка како што беше овој случај и Фернандез, едно од светските имиња успеа да го претвори, тој грешен потег на Ристовски и да го даде првиот гол, што беше, би рекол, пресуден за крајниот резултат на натпреварот", вели македонската фудбалска легенда Андон Дончевски во разговор со СБС на македонски, анализирајќи го натпреварот Македонија-Португалија што заврши со 2:0 во Порто


Published 30 March 2022 at 5:24pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBSShare