СБС Македонски

Македонскиот јазик - Завет од нашите предци

СБС Македонски

Macedonian language students celebrating Saints Cyril and Methodius Day in Sydney

Macedonian language students celebrating Saints Cyril and Methodius Day in Sydney

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 2 June 2022 at 4:57pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS

Во организација на Македонскиот просветно-училишен одбор за Нов Јужен Велс, на 29 мај во Сиднеј беше одржана традиционалната свечена академија во чест на македонските и сесловенски просветители, светите браќа Кирил и Методиј во присуство на бројни ученици по македонски јазик, нивните наставници и родители и други гости.


Published 2 June 2022 at 4:57pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS


На свеченоста беше промовирана, неодамна излезената од печат, двојазична монографија на долгогодишниот претседател, а сега почесен претседател на Македонскиот просветно училишен одбор за НЈВ, Тоде Кабровски.

 


Share