СБС Македонски

Кларинетистката Магдалена Крстевска со прв соло концерт преку интернет откако КОВИД-19 го измени изгледот на сценската уметност

СБС Македонски

coronavirus, COVID-19, Macedonian Community, classical music, clarinet,

World class clarinet player Magdalena Krstevska to live-stream first solo concert at the David Li Sound Gallery due to Covid-19 pandemic. Source: Anastassia Krstevska

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 2 August 2020 at 1:03pm
By Margarita Vasileva
Source: SBS

За кларинетистката од светска класа Магдалена Крстевска, настапите претежно биле во друштво на најдобрите австралиски симфониски оркестри, и во најпрестижните европски концертни сали во Германија, Австрија, Полска, Франција и Кина. Тоа беше пред КОВИД-19. Во вторник на 4 август настапот во реномираната сала David Li Sound Gallery на универзитетот Монаш во Мелбурн, ќе биде прв соло-концерт на Крстевска, со стриминг во живо поради пандемијата со коронавирусот, под наслов ‘Лет’, како одраз на “желбата на сите да одлетаат некаде од моменталната неизвесност “.


Published 2 August 2020 at 1:03pm
By Margarita Vasileva
Source: SBSShare