СБС Македонски

Нов закон во Нов Јужен Велс: За сексуален однос потребна потврдна согласност

СБС Македонски

A screenshot from a new sexual consent social media campaign in NSW.

A screenshot from a new sexual consent social media campaign in NSW. Source: Supplied

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 2 June 2022 at 3:56pm
By Danielle Robertson
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS

Владата на Нов Јужен Велс започна нова рекламна кампања која ги поддржува законите за сексуална согласност што стапија на сила од 1 јуни.


Published 2 June 2022 at 3:56pm
By Danielle Robertson
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS


Кампањата „Make no Doubt“ е наменета за лица од 16 до 24 години со лансирање на серија видеа на платформите на социјалните медиуми, вклучувајќи ги Фејсбук и Тиндер.


Share