СБС Македонски

Седиштето на Рид во Нов Јужен Велс се смета како клучно бојно поле на сојузните избори

СБС Македонски

NSW seat of Reid shapes up as key battleground in federal election

The shopping district in Burwood, Sydney

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 6 May 2022 at 10:26am
Presented by Vase Kocev
Source: SBS

Нов Јужен Велс треба да биде клучно бојно поле за Коалицијата и Лабуристичката партија на претстојните избори. Седиштето на Рид опфаќа голем број предградија во западниот дел на Сиднеј. Тоа е разновидно избирачко место и не е изненадување што гласачите велат дека трошоците за живот се клучна грижа за нив.


Published 6 May 2022 at 10:26am
Presented by Vase Kocev
Source: SBSShare