СБС Македонски

Покачување на платите за нископлатените работници

СБС Македонски

Iain Ross, Rais wa Fair Work Australia, kwenye kikao.

Iain Ross, Rais wa Fair Work Australia, kwenye kikao.

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 16 June 2022 at 1:46pm
Presented by Vase Kocev
Source: SBS

За нешто повеќе од две недели, околу 2,7 милиони работници со ниски лични примања ширум земјата ќе забележат пораст на нивните плати. Тоа доаѓа откако Комисијата за праведно работење вчера донесе одлука дека националната минимална плата ќе се зголеми за 5,2 отсто, што е рзултат на сегашниот притисок од зголемената инфлација.


Published 16 June 2022 at 1:46pm
Presented by Vase Kocev
Source: SBSShare