СБС Македонски

Анкетите откриваат потенцијал за парламент без мнозинство

СБС Македонски

Scott Morrison at a Liberal rally in Perth

Scott Morrison at a Liberal rally in Perth

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 22 April 2022 at 5:33pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS

Премиерот Скот Морисон ветува да ја поддржи кандидатката во Сиднеј, Кетрин Девес и ги отфрла повиците на либералите од Нов Јужен Велс за алтернативен кандидат.


Published 22 April 2022 at 5:33pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS


Контроверзии ја следат кандидатката за Warringah веќе втора недела, бидејќи владата и опозицијата се соочуваат со ситуација со која можеби ке мора да преговараат со независните пратеници, а анкетите покажуваат дека изборите би можеле да завршат без мнозинство во парламентот.


Share