СБС Македонски

Постпандемиска реалност - 14 отсто од луѓето се зависни од тутунот

СБС Македонски

Pandemic-related stress has seen some Australians turn to tobacco (AAP)

On World No Tobacco day, anti-smoking campaigners are calling for renewed health warnings.

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 1 June 2022 at 4:21pm
By Brooke Young
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS

Додека Австралија се опоравува од период на зголемен стрес поради пандемијата на КОВИД-19, многумина го користат тутунот како средство за справување со притисоците.


Published 1 June 2022 at 4:21pm
By Brooke Young
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS


Иако опасното влијание на пушењето врз здравјето е добро познато, поддршката за целосно откажување од пушењето сè уште недостасува кај некои популации.


Share