СБС Македонски

Министерот за мултикултура на НЈВ гостин на "Прилепска вечер"

СБС Македонски

The Hon.Mark Coure MP, Minister for Multiculturalism & Seniors (middle) with members of Macedonian 'Prilep society' in Sydney

The Hon.Mark Coure MP, Minister for Multiculturalism & Seniors (middle) with members of Macedonian 'Prilep society' in Sydney Source: Oliver Dimoski

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 6 June 2022 at 6:34pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS

Прилепчаните во Сиднеј, по подола пауза, поради пандемиските ограничувања, на свечена, вонредна вечер беа домаќини на бројни гости со потекло од сите делови на Македонија, како и на министерот за мултикултура на Нов Јужен Велс, Марк Кјури кој одржа говор за достигнувањата и придонесите на Македонците во австралиското општество.


Published 6 June 2022 at 6:34pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS


Новиот претседател на Прилепското друштво од Сиднеј, Оливер Димоски им се заблагодари на сите претходни претседатели и управи кои го одржале друштвото цели четири децении и најави дека традиционалната вечер ќе се одржи на 11 Октомври, Денот на востанието.


Share