СБС Македонски

Донации во вредност од 8 милиони долари за жртвите на семејно насилство

СБС Македонски

Survivors of domestic violence join forces to help others starting over

Mary Page with some of the toys donated to the organisation 'Friends with Dignity' Source: SBS

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 4 July 2022 at 3:12pm
By Sandra Fulloon
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBS

Со зголемувањето на извештаите за семејно насилство во Австралија, преживеаните од насилството ги здружија силите, доставувајќи ресурси во вредност од 8 милиони долари за да им помогнат на оние кои се принудени да го започнат својот живот одново.


Published 4 July 2022 at 3:12pm
By Sandra Fulloon
Presented by Ana Kotaleska
Source: SBSShare