СБС Македонски

Климатските војни продолжуваат да се водат во текот на изборната кампања

СБС Македонски

Prime Minister Scott Morrison visits Skytek aviation engineering facility on Day 17 of the 2022 federal election campaign, in Cairns, in the seat of Leichhardt. Wednesday, April 27, 2022. (AAP Image/Mick Tsikas) NO ARCHIVING

Prime Minister Scott Morrison visits Skytek aviation engineering facility on Day 17 of the 2022 federal election campaign, in Cairns. Source: AAP

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 29 April 2022 at 4:38pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS

Трошоците за живот повторно се во центар на вниманието бидејќи инфлацијата се зголемува над очекувањата, а платите стагнираат.


Published 29 April 2022 at 4:38pm
By Krishani Dhanji
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS


Во меѓувреме, дебатата за климата повторно е во игра во Коалицијата - додека премиерот се обидува да ги обвини лабуристите за „ скриен “ данок - што всушност е нејзина сопствена политика.


Share