СБС Македонски

Историјата на Националната партија

СБС Македонски

Barnaby Joyce in Queensland

Barnaby Joyce in Queensland Source: AAP

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 21 April 2022 at 4:37pm
By Peggy Giakoumelos
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS

Членовите на Националната партија се горди што ги претставуваат интересите на луѓето во регионална и рурална Австралија и тоа го прават повеќе од 100 години.


Published 21 April 2022 at 4:37pm
By Peggy Giakoumelos
Presented by Radica Bojkovska-Dimitrovska
Source: SBS


Формирана во 1920 година, партијата помина низ серија промени на името и долги години се нарекуваше Национална партија, но , но подоцна во 2006 година беше ребрендирана.


Share