СБС Македонски

Значењето на Велигден и симболиката на црвеното јајце

СБС Македонски

Rev.Vlado Nedeski (L) with his parishioners at the Macedonian Orthodox Church "Saint Petka" i Sydney

Rev.Vlado Nedeski (L) with his parishioners at the Macedonian Orthodox Church "Saint Petka" i Sydney Source: St Petka Fb/R.Trajkovska

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 21 April 2022 at 7:20pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBS

Зошто се бојадисуваат јајцата во црвена боја на Велики Четврток пред изгрејсонце, за постот како и другите традиции за овој голем христијански празник, разговараме со парохискиот свештеник во Македонската православна црква "Св.Петка" во Сиднеј, отец Владо Недески


Published 21 April 2022 at 7:20pm
By Радица Бојковска-Димитровска
Source: SBSShare